Vroeg of laat raken we allemaal verveeld met hetzelfde type eten en zoeken we naar iets nieuws, iets dat we nog niet hebben geprobeerd. Indiaas eten is een geweldige manier om meer te leren over de keukens van de wereld. Er is een veelvoorkomende misvatting over Indiaas eten; sommige mensen denken namelijk dat de Indiase keuken vol zit met vet, currypoeder, een overvloed aan kruiden en dat het heel pittig is.
Ik ben er gerust op te zeggen dat dit niet waar is. Er zijn talloze gerechten die slechts één of een paar specerijen gebruiken om de smaak van de gebruikte ingrediënten te versterken. En hoewel het 'zondige' Indiase gerechten zijn, zijn veel ervan eigenlijk gezond en verrassend genoeg geroosterd, gekookt of gefrituurd met groenten.
Soms is er niet genoeg tijd of vertrouwen om zelf exotisch eten te koken, en dan is een Indiaas restaurant heel handig. Ik zal een lijst van vijf punten samenstellen om ervoor te zorgen dat je eerste ervaring met Indiaas eten net zo goed is als deze gerechten verdienen.
Haal Het Meeste Uit Uw Indiase Restaurantervaring
- Kies een goed restaurant. Hoewel dit niet altijd waar is, betaal je meestal meer voor betere service. Laat je niet afschrikken door het iets hogere prijskaartje; de beste restaurants maken hun saus en specerijenmengsels helemaal zelf met alleen de beste kwaliteitsingrediënten. Het proces kost tijd en is duurder dan het gebruik van ingeblikte ingrediënten, maar je zult het waarschijnlijk met me eens zijn als ik zeg dat het resultaat de moeite waard is.
- Verdiep je in de gerechten op het menu. Als je niet zeker weet welke naam bij welk gerecht hoort, vraag het dan aan een ober of iemand die je vertrouwt. Het is niet onbeleefd om een ober of kok te vragen waar een gerecht van gemaakt is en hoe pittig het zal zijn. Je bent waarschijnlijk nieuw in deze cultuur, en het is normaal om nieuwsgierig te zijn
- Was je handen grondig voordat je aan tafel gaat zitten. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar je zult zien waarom ik hier de nadruk op leg. Veel Indiase gerechten worden met de blote hand gegeten, zonder bestek, en uit hygiënische overwegingen is het een goede gewoonte om je handen te wassen voordat je gaat eten. Gebruik je rechterhand om te eten, aangezien de linkerhand in de Indiase cultuur als onrein wordt beschouwd. Als je liever geen vingers gebruikt om de rijst op te pakken, vraag gerust om bestek. De medewerkers van deze restaurants zijn gewend aan deze vragen.
- Kies altijd gerechten die goed bij elkaar passen. Als je een pittig hoofdgerecht hebt, probeer dan een bord linzen of iets lichters als bijgerecht. Kashmiri eten is meestal een lichte, romige schotel die geserveerd wordt met rijst of plat brood. Als je niet weet wat je moet kiezen, vraag het dan altijd aan de chef of ober; ze zullen deze vragen met plezier beantwoorden, want het laat zien dat je geeft om wat je eet. Mensen waarderen het als je interesse toont in hun cultuur.
- Vind iemand met meer ervaring en volg hun advies. Als je vrienden hebt die van Indiaas restaurant in Amsterdam, kun je met hen meegaan en enkele van hun suggesties proberen en ook genieten van uit eten gaan
Conclusie
Het kiezen van een Indiaas restaurant is gemakkelijk, maar als zesde stap zou ik aanraden om wat onderzoek te doen en eerst naar lokale plekken en Indiase recepten te kijken. Je zult waarschijnlijk iets vinden dat je later thuis wilt proberen te maken, wanneer je je realiseert dat het maken van deze heerlijke gerechten zelf niet zo moeilijk is.
Klik hier als je een tafel wilt reserveren in een Indiaas restaurant in Amsterdam.